Euran sote-keskus

Euran sote-keskus

Tervetuloa Euran sote-keskukseen!

Euran sote-keskuksessa avataan nyt uusi määräaikainen ja mahdollisesti osa-aikainen tk-lääkärin työsuhde 1.2.2021 lähtien 31.8.2021 asti. Tämä liittyy sote hankevalmisteluun ja työsuhdetta voidaan mahdollisesti jatkaa jopa vuoden 2022 loppuun. Tässä vaiheessa hanketyö on vielä sen verran alussa, että työsuhdetta voidaan suunnitella 50-100 % työajalla ja mahdollisesti tähän voidaan ottaa 2 tekijää, jos kumpikin haluaa tehdä osa-aikaisesti töitä. Työn kuvana tk-lääkärin työ, mutta painottuen mielenterveys- ja päihdepotilaiden hoitoon. Jos kiinnostus tähän potilasryhmään suuri, voi työnkuva olla suurimmaksikin osaksi tähän painottuvaa, jos kiinnostus ei ole ihan niin suurta, niin työstä voisi osa olla mt-potilaiden parissa ja osa perus tk-työtä. Aloitus mieluiten mahd. pian helmikuussa ja toiveena olisi jatko tuonne 31.8. asti, jolloin arvioidaan yhdessä jatkoa. Lyhyemmätkin pätkät huomioidaan, jos pidemmälle pätkälle ei löydy tekijää. Kesäloma järjestyy kyllä myös. Jos kiinnostuit tästä työsuhteesta, niin kerro toiveistasi, niin voidaan räätälöidä sopiva työsuhde.

Olemme myös päässeet niin hyvää tilanteeseen, että voimme jatkossa panostaa enemmän ennaltaehkäisevään työhön ja tämän vuoksi saamme avattua aivan uuden lääkäriviran tod. näk. maaliskuusta. Jos olet tästä alustavasti kiinnostunut, niin kuulen jo mielelläni sinusta. Virka tulee auki myös kuntarekryyn ja lääkärilehteen. Muuten kesän sijaisuudet ja syksyn 2021 ja kevään 2022 YEK paikat on jo varattu. Kandin kokonaispalkka on noin 5900 eur/kk ja vastavalmistuneen lääkärin kokonaispalkka on noin 7700 eur/kk.

Eurassa onnistuu myös YEK vaiheen ja erikoistumisopintojen tk-jaksojen suoritus ja YEK-vaiheessa oleville löytyy oma lähiohjaaja ja erikoistuville oma erikoistuvien ohjaaja. Eurassa ohjaukseen myös todella panostetaan ja tätä pidetään erittäin tärkeänä. Ohjaukseen käytetäänkin aikaa enemmän kuin mitä vaaditaan yliopistolta ja laatuun myös panostetaan. Lääkäritilanne Eurassa on yleisesti hyvä ja virat ovat täynnä ja nyt saadaan vielä tosiaan yksi virka avattua lisää keväällä.

Eura on vajaan 12 000 asukkaan kunta Etelä-Satakunnassa. Etäisyydet lähikaupunkeihin: Raumalle 36 km, Poriin 50 km, Turkuun 90 km ja Tampereelle 100 km. Asunto voidaan tarvittaessa järjestää. Eurassa on päivystys vain arkisin klo 8-16, joten iltaisin jää aikaa nauttia vapaa-ajan toiminnoista. Eurassa on mm. hyvät mahdollisuudet erilaisiin liikuntaharrastuksiin.

Eurassa on 8 lääkärin virkaa (keväästä lähtien 9), saman katon alla laboratoriopalvelut ja kuvantamispalvelut sekä vuodeosasto. Potilastietojärjestelmänä on LifeCare. Työnkuvaa voidaan sovittaa yksilöllisesti sijaisen omien mieltymysten mukaisesti esim. painottumaan enemmän neuvolatyöhön, osastotyöhön, päivystämiseen tai tiettyihin potilasryhmiin. Eurassa voidaan räätälöidä töitä esim. niin, että saa tehdä suuren osan töistä esim. mielenterveyspotilaiden parissa tai seniori-ikäisiin painottuen.

Eurassa on nyt nostettu vastaanoton kehittäminen jalustalle ja otamme mielellämme myös Sinun ideasi vastaan tässä kehitystyössä. Tammikuussa 2020 aloitimme täysin uuden tavan työskennellä, jolloin päivystysvuorot kevenevät ja jokainen lääkäri voi myös jatkossa valita minkälainen työskentelymuoto kiinnostaa eniten ja työnkuvia voidaan räätälöidä tämän mukaan. Vaihtoehtoina on mm. tiimityötyyppinen työskentelytapa, keskittyminen enemmän pitkäaikaisten sairauksien kunnolliseen haltuunottoon, nopea tempoinen ajanvaraus vastaanottotyö nopeille asioille tai päivystysluontoisempi työ. Työtehtäviä voidaan räätälöidä jokaisen mieltymysten mukaan painottaen siihen työtapaan, mikä on itselle luonnikkainta. Työskentelytapaa on kaikilla lääkäreillä ja hoitajilla muutettu tiimityöpainotteiseksi moniammatillisissa tiimeissä.

Olemme myös satsanneet perehdytykseen, jotta juuri Sinun olisi mahdollisimman helppo tulla meille töihin ja töissä olisi mukavaa. Talosta löytyy hyvä seniorituki ja ketään ei jätetä yksin. Kesän 2019 ja 2020 kandit ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja jopa hämmästyneitä siitä, kuinka hyvän perehdytyksen Eurassa saa ja meillä seniorituki tarkoittaa todellakin sitä, että seniorille voi soittaa, vaikka koko ajan ja seniori tulee myös heti auttamaan paikanpäälle, jos tarvis. Lisäksi on vielä konsultaatiohetkiä seniorin kanssa tarpeen mukaan, jopa päivittäin. Meillä on myös jatkuvasti konsultaatiolääkäri kaikkien käytössä vastaanotolla. Eura on siis mukava ja turvallinen paikka, aloitella lääkärin uran alkutaipaletta. Lisäksi Eurassa on hyvä palkkataso, jonka takia kannattaa ajella Euraan, vaikka vähän kauempaakin.

Lämpimästi tervetuloa meille töihin!

Tiedustelut ja vapaamuotoiset hakemukset voi osoittaa allekirjoittaneelle.
Johtava lääkäri Lotta Armfelt
lotta.armfelt@eura.fi
044-4224126
Terveystie 3, 27510 Eura