Satasairaala – Pori

Työpaikkoja lääkäreille.

Satasairaala – Pori

Satasairaalassa on tehty päivystys- ja palkkauudistus 8.3.2021 alkaen. Moni asia on muuttunut, joten ajattelin avata asiaa laajemmin. Infektiopotilaiden päivystys on nykyisin samassa rakennuksessa muun päivystyksen kanssa, eikä enää erillisenä päivystyspisteenään. Palkkaus ja linjajaot ovat muuttuneet. 

Toivomme lisää päivystäjiä rinkiimme. Meillä on mahdollisuus tehdä monipuolista päivystystyötä, oletpa sitten hätätilapotilaiden hoidosta, akuutisti sairastuneiden vuodepotilaiden hoidosta tai kävelevien tk-tasoisten potilaiden hoidosta ja tutkimisesta kiinnostunut. Päivystämään sopii tulla myös viiden vuoden opinnot suorittanut LK, mutta valitettavasti neljän vuoden suorituksilla ei saa enää päivystää.

Olemme uudistaneet ja yksinkertaistaneet päivystyslinjat. Potilaat jaetaan aulakirjalle, operatiiviselle kirjalle sekä konservatiiviselle kirjalle. Näiltä kirjoilta potilaat katsotaan yhdessä erikoisalapäivystäjien kanssa. Mikäli osaamisesi riittää akuutti- ja hätätilatyöskentelyyn, tarjoamme siihen mahdollisuuden. Meillä pääsee arvioimaan mm. aivoinfarktin liuotuskandidatteja (huom. akutologiksi haluavat!). Siinä tukena on Telestroke-palvelu. 
Aulakirjalla on hyvin pitkälti tk-tason potilaita ja sen hoitamiseen riittävät yleislääkärin tiedot ja taidot. Jokaiselle siis löytyy oman osaamistasonsa ja kiinnostuksensa mukainen päivystyslista. Aulakirjan potilasmateriaali sopii myös kandidaatille erinomaisesti. 
Tarjolla on muiden samaa listaa tekevien päivystäjien konsultaatiomahdollisuus, ja konservatiivisella puolella takapäivystäjä on yhden puhelinsoiton päässä.

Päivystysvuoroja löytyy nimikkeillä OPER, KONS ja AKU. Lisäksi viikonlopun päivystysosaston vuorot ovat varattavissa. 
AULA –vuorossa katsotaan käveleviä aulassa istuvia potilaita
AKU –vuoroissa pääsääntöisesti katsotaan seurannan potilaita joko KONS- tai OPER-listalta yhdessä erikoisalapäivystäjien kanssa. Osaamisen mukaan voi hoitaa myös hätätila- /akuuttihuonepotilaita AKU-vuoroissa. Tämä on olennainen muutos aiemmasta päivystyslinjajaosta ja mahdollistaa mielekkään työnkuvan myös akutologille tai sellaiseksi haluavalle.
OPER/KONS-vuoroista osa on jaettu etukäteen erikoisalapäivystäjille, osan erikoisalapäivystäjät varaavat itse. Sen jälkeen vapaaksi jäävät vuorot ovat kaikkien varattavissa.
TRIAGE-vuoroja on myös tarjolla, mutta ensisijaisesti täytetään muut vuorot ensin. Triage-lääkäri työskentelee myös aulakirjalla.

Palkkaus on uudistettu ja yhtenäistetty muiden päivystäjien kanssa. Vanhat hälytysrahat sekä nuppikorvaukset on poistettu. Niiden tilalle tarjotaan 70 euron (kandidaatille 30 euroa) vuorokohtaista bonusta, jonka saa vähintään kaksi viikkoa ennen työvuoroa tehtyä varauksesta. Tiettyinä juhlapyhinä ja niitä edeltävissä yövuoroissa (ESIM. PÄÄSIÄINEN!) korvaus maksetaan tuplana. Nyt siis vuorot oikeasti kannattaa varata ajoissa, sillä aikaisemmin varatusta vuorosta saa paremman korvauksen!

Perustuntipalkka muodostuu seuraavasti: 
o LK 5v suoritettuja opintoja (vähimmäisvaatimus) 20.67 e/h
o LL max 3v kokemusta 26,99 e/h
o LL > 3v kokemusta 32,23 e/h
o Erikoislääkäri 40,28 e/tunti
– Tuntikorvaukset korotetaan LVES päivystysajan kertoimilla normaalitapaan.
– Vuorot varataan Podiumin kautta

Jos haluat tehdä mielekästä päivystystyötä opettavassa ja mukavassa ympäristössä, ota yhteyttä tai varaa vuoroja Podiumissa!

Mahdolliset kysymykset voi osoittaa joko minulle tai päivystysalueen ylilääkäri Janne Kekille 044-707 6861, janne.kekki@satasairaala.fi

Päivätyötä sisätaudeilla tai akutologialla on myös tarjolla aina lyhyistä pätkistä pidempiin jaksoihin. Parempaa ja opettavaisempaa paikkaa et helpolla löydä.

Terveisin
Juha Liikala
sisätautien ylilääkäri
Satasairaala
juha.liikala@satasairaala.fi
044-7079255